Chișinău 1918. Ghid-album al orașului

Chișinău 1918. Ghid-album al orașului

0.0/5 rating (0 voturi)

Dragă cititor,

Bine ai venit în Chișinăul anului 1918!

De ești chișinăuian sau de te afli în trecere prin orașul nostru, sper să-ți fie de folos această carte.

E un ghid al orașului, în date și imagini, cu adrese, telefoane și multe anunțuri din mica publicitate.

Găsești, la început, o listă de „Adrese și telefoane utile” din Chișinău, care te vor ajuta să te descurci,  în caz de nevoie și urgență.

Mai departe, afli despre Instituțiile Statului, cu sediul la Chișinău: Sfatul Țării,  Directoratele Basarabiei, Instituții ale Armatei Regale Române, Administrații, Instituții orăşeneşti, oficii P.T.T. și multe altele.

Rubrica „De la A la Z” îți oferă adrese și telefoane ale lumii afacerilor – bănci, fabrici, magazine, depozite, hoteluri, farmacii etc. Tot aici, poți găsi societăți de credit și de asigurare, ateliere de reparat mașini sau biciclete, cofetării și cluburi, dar și o listă de avocați, ingineri, doctori.

Mare atenție la denumirile străzilor! E un an în care au fost redenumite majoritatea străzilor din oraș. Reforma, deocamdată, e în derulare și, din acest motiv, mai apar unele confuzii. Astfel, o stradă poate avea două sau mai multe nume, două ortografii. La sfârșitul cărții avem și un Indice al străzilor, pentru a fi mai expliciți. Sper să nu te rătăcești!

Cam ăsta e, pe scurt, Chișinăul anului 1918, an de Măreție pentru noi, an în care, în Avântul Țării, grație marilor noștri Eroi, ne-am spus păsul și am reușit să adunăm, laolaltă, toate pământurile noastre, împrăștiate de două mii de ani.

Răsfoire plăcută!

 

Autorul

Chișinău, 2018

 

 

P.S. Ce se va intâmpla și cum va arăta orașul peste douăzeci (și ceva) de ani?

O ironie a sorții... – drama Chișinăului, în imagini, o găsești în ultima parte a cărții.

R.O.

Specificaţii

  • ISBN-13: 978-9975-60-282-2
  • Descriere: 272 pagini

Evenimente

Important: Conţinutul acestui site este proprietatea editurii Epigraf, toate drepturile asupra imaginilor şi a textelor aparţin editurii.
Informaţii de contact (+373 22) 228587
epigraf@mtc.md; info@epigraf.md
www.epigraf.md
Unde ne găsiţi Str. Bucuresti, nr. 60,
of. 11, MD-2012
Chisinau
Republica Moldova
Persoane de contact Director: Oleg Bujor
(+373)79460737