4 cărți noi pentru copii, scrise de autori din Ucraina și traduse în română Leave a comment

Cărțile ne unesc, iar poveștile frumoase ne aduc speranța că binele învinge. Că lumea este plină de minuni ce merită a fi descoperite și că întotdeauna prietenii ne vor fi alături.

Editura Epigraf vine cu traducerea în română a patru cărți deosebite, editate în prima ediție la editura The Old Lion, ai căror autori și ilustratori sunt din Ucraina. Avem nevoie de carte pentru a ne apropia unii de alții, pentru a învăța să fim mai buni, mai curajoși și pentru plăcerea lecturii.

Copiii vor descoperi lucruri cu adevărat importante în această colecție din trei minighiduri de botanică prezentate sub forma unor istorioare captivante, cu ilustrații frumoase și calde ce prind viață: valoarea fiecăruia din jurul nostru, istoria specială a diverșilor arbori, arbuști, pomi fructiferi, prietenia și umanitatea.

🌳🍃 „Cine crește în parc” – povestea unui vlăstar care se descoperă pe sine și își caută rudele încercând să afle cu cine seamănă.
🐦🍒 „Cine crește în grădină” – povestea unei privighetori care își caută un loc de trai și cunoaște povestea specială a fiecărui pom.
🍁🦡 „Cine crește în pădure” – povestea unui bursuc ce a salvat pădurea alături de alte viețuitoare, iar în aventura lor au învățat despre trăsăturile arborilor și importanța grijii față de natură. 

Cele trei titluri sunt semnate de Kateryna Mikhalitsyna, o scriitoare ucraineană de cărți pentru copii, traduse în mai multe limbi și câștigătoare a diverse premii, și ilustrate de Oksana Bula.

🦁 Cea de-a patra traducere, „Cel mai fericit pui de leu”, scrisă și ilustrată de Oleksandr Shatokhin, este povestea emoționantă a unui pui de leu. Leuțul vrea să devină muzician, dar tatăl lui este împotrivă, căci vrea ca Leuț să devină regele animalelor. Iar pentru asta trebuie să ragă și să fie serios, nu să se joace și să cânte. Citind aventura lui Leuț, copiii vor învăța complexitatea emoțiilor, importanța curajului și a sprijinului celor din jur.

Cărțile pot fi găsite la Bookfest în perioada 31 august – 4 septembrie, care se desfășoară la MEDIACOR, în cadrul Universității de Stat din Moldova. Vă așteptăm la standul Epigraf în fiecare zi începând cu ora 10 și până seara la 8 cu reduceri la toate cărțile!

Lasă un răspuns