Povești adevărate – 40 de povești pentru copii de 5-8 ani Leave a comment

Ați citit împreună deja poveștile copilăriei și căutați istorioare noi care să vă bucure serile? Cartea „Povești adevărate” propune 40 de povești care îi învață pe copii diferite emoții, cum să se poarte, să fie harnici, curajoși, respectuoși, să aibă grijă de alimentație și sănătate, să fie curioși pentru că lumea largă e plină de minuni.

Fiecare istorioară are 2-3 pagini și descrie aventurile prin care trec diverse animale, plante, păsări, copii și chiar picături de apă.

Eroii poveștilor trec prin diferite situații complicate și aventuri, fie că e vorba de un incendiu în pădure, de o întrecere sportivă, de o lecție de matematică predată de veveriță, fie de călătoria unui câine la Paris sau durerea de dinți a crocodilului. Aceste experiențe sunt niște lecții de viață importante pentru personajele noastre, dar și pentru micii cititori care se vor distra și vor învăța în același timp.

Cartea are 160 de pagini și este ilustrată cu 80 de desene viu colorate, cu o varietate mare de animale, păsări, plante, prezentând diverse ocupații și stări ale vremii, pe care copiii le vor admira și studia captivați.

Cei mici vă vor ruga să le citiți cel puțin câte o poveste pe seară și vor pune multe întrebări utile pentru descoperirea lumii din jur.

Autor: Ala Bujor
Ilustrații: Estela Raileanu

Povești adevărate

Lasă un răspuns