Duminica cu surprize. Săptămâna profesiilor Leave a comment

„Duminica cu surprize. Săptămâna profesiilor” este destinată copiilor de 3-7 ani și părinților sau bunicilor acestora pentru a se bucura împreună de lecturi amuzante și pline de învățături. 

Cartea este împărțită în două rubrici: istorioare și poezii educative, în prima parte, și descrierea în versuri a șapte profesii, în cea de-a doua parte.

Textele din prima rubrică – Duminica cu surprize – sunt ordonate pentru a corespunde orelor acestei zile de odihnă, adică de la 9 dimineața până la 8 seara. Astfel, îi puteți atrage pe copii să descopere ce istorioară este dedicată unei anumite ore. Toate textele descriu valori pe care cei mici le pot deprinde prin joc – prietenia, respectul reciproc, importanța fiecărei ființe, dărnicia, compasiunea – și conțin la final o morală explicativă.

Cea de-a doua rubrică – Săptămâna profesiilor – conține descrierea în versuri a unei profesii pentru fiecare zi a săptămânii, punând în valoare importanța fiecărei meserii.

Cele șapte profesii oferite spre descoperire copiilor sunt – Ariciul-croitor, vulpoiul-învățător, cioara-dentist, veverița-bucătar, arhitectul din pădure, Lică-veterinarul, pupăza-coafeză.

Pentru copii este mult mai captivant și mai ușor să înțeleagă informațiile prezentate în versuri. Iar stilul jucăuș și desenele deosebite, pline de viață, îl vor atrage pe orice copil să citească această carte și să descopere cu plăcere lumea din jur.

Cartea se încheie cu o poezie care propune o perspectivă diferită pentru interpretarea fabulei „Greierul și furnica”. Versurile îl prezintă pe greieraș nu ca pe un leneș, ci ca pe un artist care ne încântă pe toți cu măiestria lui.

Vă invităm să descoperiți toate istorioarele minunate ale acestei cărți alături de copii fie duminică, fie în fiecare zi a săptămânii!

Autor: Ala Bujor
Ilustrații: Estela Răileanu

Duminica cu surprize. Săptămâna profesiilor

Lasă un răspuns