Vine, vine primăvara… Pregătiți serbările copiilor cu scenete, poezii, cântece și povești frumoase Leave a comment

Sunteți gata să întâmpinați primăvara împreună cu copiii? Ați început deja să pregătiți scenete, să învățați poezii, să descoperiți anotimpurile și lumea din jur prin povești, proverbe, zicători, fabule? Editura Epigraf vine cu un ajutor de lectură pentru copiii de 3-10 ani, din grădinițe sau clasele primare.

Fie că sunteți educator, învățător sau părinte de copii curioși, această serie de cărți Epigraf vă oferă materiale necesare pentru întâmpinarea primăverii sau descoperirea oricărui alt anotimp, sărbătoare, a fenomenelor naturii și a lumii înconjurătoare. Cărțile „Caleidoscopul anului”„Făguraș de poezie”„Poienița copilăriei”„Spicușorul de cuvinte” și „Stupul de aur” conțin o colecție de poezii, povești, legende, ghicitori, fabule, scenete, cântece pe care le puteți folosi pentru a pregăti serbările de primăvară din grădiniță și școală sau pentru a vă bucura împreună cu copiii de lecturi frumoase.

Cărțile conțin poezii semnate de autori români celebri, precum Nichita Stănescu, Vasile Alecsandri, Tudor Arghezi, Mihai Eminescu, George Coşbuc, Otilia Cazimir, Grigore Vieru, și texte din literatura românească și universală. Majoritatea acestor cărți propun desene frumoase ale copiilor de o vârstă similară cititorilor.

„Caleidoscopul anului” – descoperiți împreună cu copiii de 4-9 ani cele patru anotimpuri și sărbătorile principale ale anului cu ajutorul a numeroase poezii, cântece, ghicitori, jocuri, scenete. 

„Făguraș de poezie” – o colecție de 78 de poezii pentru copii de 3-10 ani, semnate de autori români vestiți sau din colecția populară, cu o tematică variată: copilărie, mamă, limbă, fenomene ale naturii, viața animalelor, păsărilor.

„Poienița copilăriei” – o sursă didactică destinată copiilor de 3-7 ani care adună în paginile ei poezii, cântece, povești ale diferitor popoare, proverbe, jocuri instructive. Materialele sunt repartizate după temele mari ale copilăriei: anotimpurile, viața animalelor, insectelor, păsărilor, fenomenele naturii, sărbătorile, munca, odihna, igiena, regulile de circulație, familia, copilăria.

„Spicușorul de cuvinte” – o carte de 540 de pagini destinată copiilor de 6-12 ani în care au fost incluse 6 categorii de texte: povestiri, poezii, basme, legende, fabule, proverbe și ghicitori. Operele, integrale sau fragmente, au fost selectate ținându-se cont de valoarea lor artistică și educativă, precum și de particularitățile vârstei cititorului. Au fost selectate texte semnate de autori precum P. Ispirescu, Al. Donici, M. Eminescu, C. Collodi, R. Kipling, A. Tolstoi, L. Carroll, dar și povești populare românești, germane, rusești, franceze, italiene.

„Stupul de aur” – o sursă educativă prețioasă dedicată copiilor de 3-7 ani care conține basme populare, povestiri, cântece, poezii, colinde, fabule care ajută copiii să descopere anotimpurile, lumea animalelor, păsărilor și specificul diferitor sărbători. Cartea deschide și lumea lecturilor frumoase cu autori români, precum Marin Sorescu, Otilia Cazimir, Grigore Vieru, Ana Blandiana, Tudor Arghezi, Alexandru Vlahuță, Ion Agârbiceanu, Elena Farago.

 

Lasă un răspuns